Recht op inspraak

Danny verkleind
Danny Siroyt
32ste Plaats

Waarom wordt geen rekening gehouden met de mening van de bewoners?

De bouw van een nieuwe kleuterschool is een mooi initiatief, maar het moet wel op de juiste locatie gebeuren. De huidige coalitie plant om een nieuw multifunctioneel gebouw op te richten op het driehoekige Chiroterrein aan de Kerkstraat, eigendom van de kerkfabriek. De school zou vervolgens hun deel van het gebouw huren.

 

Reeds in augustus 2017 deden de eerste geruchten aangaande de bouw van een nieuwe kleuterschool op de chiroweide de ronde. Het ongenoegen van de omwonenden liet niet lang op zich wachten. Echter zonder gehoor van de bevoegde verantwoordelijken. Hun reactie was letterlijk: “Het is maar een denkpiste van de zovele, niets om jullie ongerust over te maken. Jullie worden tijdig op de hoogte gehouden van de vorderingen in het dossier.”

 

Tijdens hetzelfde overleg werd de bewoners gegarandeerd dat er geen verdere uitbreiding van de Kriebel meer zal komen. En nu? Een jaar later wordt het plan voorgesteld om in een straal van 200 meter een bijkomende school te bouwen. Volgt u nog?

 

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Normaal toch niet. Na de verkeerde inplanting van De Kriebel wil men 20 jaar na datum toch diezelfde steen tarten.

 

Het is nu oktober 2018. Wat is er van die “ene denkpiste van de zovele” geworden? Realiteit! Zonder enig voorafgaand overleg te plegen met de omwonenden. En wat gebeurt er met de oude gebouwen van het Klein Klein Kleuterke?

Resized_20181008_162055_8051
Secured By miniOrange